Ingrediente
- o capatana de varza murata (1.5-2kg)
- 400 ml ulei
- 200 g soia granule INEDIT
- 4 cepe
- 1 ceasca de pasat
- 200 g ciuperci din conserva
- 400 g orez
- 1 l apa
- sare (cam 3 lingurite)
- piper (o lingurita)
- 5-6 frunze de dafin
Mod de preparare
Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.
Puneti granulele de soia intr-un vas si turnati peste ele apa clocotita;lasati-le la inmuiat 30-40 minute; apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare;
Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;
Puneti toate legumele intr-un vas, adaugati ulei si soia (stoarceti-o putin in mana sa nu fie foarte apoasa) si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.
Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape) si pasatul si 3 linguri de bulion... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.
Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele.
Pe fundul unei cratite puneti cotoare de varza.
Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.
Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin.
Turnati apa si dati la cuptor 3 ore , la 180 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|