Sarmale de post

Postat de amalia01 in Mancaruri de post
12 Apr 2013 | 5025 vizualizari
Sarmale de post

...SAU CE AM MAI GATIT...

Ingrediente

  • o capatana de varza murata (1.5-2kg)
  • 400 ml ulei
  • 200 g soia granule INEDIT
  • 4 cepe
  • 1 ceasca de pasat
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 400 g orez
  • 1 l apa
  • sare (cam 3 lingurite)
  • piper (o lingurita)
  • 5-6 frunze de dafin

Mod de preparare

Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.

Puneti granulele de soia intr-un vas si turnati peste ele apa clocotita;lasati-le la inmuiat 30-40 minute; apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare;

Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;

Puneti toate legumele intr-un vas, adaugati ulei si soia (stoarceti-o putin in mana sa nu fie foarte apoasa) si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.

Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape) si pasatul si 3 linguri de bulion... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.

Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele. 

Pe  fundul unei cratite puneti cotoare de varza.

Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.

Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin.

Turnati apa si dati la cuptor 3 ore , la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale de post cu soia

Postat de cristinutanicolita

Sarmale de post cu soia

Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele.  Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Postat de simona72

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 21:40
bune
la 12.04.2013, 21:56
Doua sarmalute, te rog! .....
la 12.04.2013, 22:09
vin-vin! tine farfuria ca iti trimit prin modem!
la 12.04.2013, 22:42
la 13.04.2013, 21:26

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking