Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"

Postat de Bunica in Mancaruri de post
22 Mar 2013 | 6694 vizualizari
Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"

Am tot facut sarmale de post cu ceapa si mi-am zis sa incerc si cu praz.Mi se par mai dulci.

Ingrediente

  • 100 g. soia granulata Inedit
  • 200 g. orez
  • O bucata praz 350 g.
  • 1 morcov
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 3 linguri suc de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • marar
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Foile de varza se desfac si li se taie cotoarele.

Soia se pune intr-un castron,iar peste ea se toarna apa fiarta,lasandu-se 15-20 minute la inmuiat.

Morcovul se curata,se spala si se toaca marunt la cutit sau blender

Prazul se curata,se spala si se toaca marunt.

Orezul se spala si se pune intr-un bol.

Peste orez se pun:prazul,morcovul,soia(scursa,daca a mai ramas apa),sare,piper,cimbru si 1 lingura suc de rosii.

Toate aceste se amesteca bine.

Frunza se varza se pune pe mana sau tocator,se adauga compozitia cu orez,se infasoara,formandu-se sarmaua.

Intr-o cratita de 3 l. se pune varza tocata,foaia de dafin,2 linguri suc de rosii,uleiul apoi se aseaza sarmalele.

In cratita,peste sarmale  se toarna apa fiarta cat sa le acopere si inca 2 cm. peste.

Se fierb la foc potrivit.

Sunt gata cand atat varza cat si compozitia sunt fierte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor

Postat de rocsi_1612

Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor

Varza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand. Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim...

Citeste continuarea

Gnocchi cu ciuperci

Postat de xana

Gnocchi cu ciuperci

Cartofii cu tot cu coaja se coc in cuptor pe un pat de sare groasa(ii puteti pune in tava si fara sare) cca 45 de minute sau pana se inmoaie bine. Alaturi am pus si 3 catei de usturoi, cu tot cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2013, 13:48
vin la masa
la 22.03.2013, 13:50
te astept!
la 22.03.2013, 13:52
au ce bunaciuni! ce idee buna, asta imi prestez si eu ...ce fel arata!
la 22.03.2013, 13:52
trebuie soia d'aia granulata, nu?
la 22.03.2013, 13:53
bune

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking