Cartofi manastiresti (de post)
Postat de RODIMUR in Mancaruri de post 14 Aug 2017 | 13868 vizualizari
Îmi plac mâncărurile românești tradiționale, simple, cu ingrediente cunoscute și la îndemâna tuturor. Una din aceste mâncăruri este și aceasta, ultima rețetă de post din acest Post al Sfintei Marii.
Cartofii mănăstirești mai sunt cunoscuți și sub denumirea de "cartofi cu ceapă" și sunt un fel de mâncare simplu ce se servea pe vremuri acolo de unde le vine numele. Eu i-am preparat altfel decât în rețeta cunoscută, pentru că așa am mâncat prima dată și așa mi se par buni.
Îmi amintesc că în celebrul film "Vraciul" există o secvență unde celor care lucrau la ferma unde poposise și vraciul cu mintea rătăcită, li se servesc, la un moment dat, cartofi mari, frumoși, fierți întregi, peste care s-a turnat ceapa călită, cu uleiul în care s-a rumenit... Așadar, mai mâncau și polonezii pe vremuri, cartofi mănăstirești (cu ceapă).
Inapoi la reteta
|