Cartofi manastiresti (de post)

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
14 Aug 2017 | 13868 vizualizari

Îmi plac mâncărurile românești tradiționale, simple, cu ingrediente cunoscute și la îndemâna tuturor. Una din aceste mâncăruri este și aceasta, ultima rețetă de post din acest Post al Sfintei Marii. Cartofii mănăstirești mai sunt cunoscuți și sub denumirea de "cartofi cu ceapă" și sunt un fel de mâncare simplu ce se servea pe vremuri acolo de unde le vine numele. Eu i-am preparat altfel decât în  rețeta cunoscută, pentru că așa am  mâncat prima dată și așa mi se par buni. Îmi amintesc că în celebrul film "Vraciul" există o secvență unde celor care lucrau la ferma unde poposise și vraciul cu mintea rătăcită, li se servesc, la un moment dat, cartofi mari, frumoși, fierți întregi, peste care s-a turnat ceapa călită, cu uleiul în care s-a rumenit... Așadar, mai mâncau și polonezii pe vremuri, cartofi mănăstirești (cu ceapă).

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 16.08.2017, 15:17
Mă bucur mult că și mama ta făcea așa ceva... Eu tot de la mămica mea știu rețeta asta... Fără mămăliguță, dacă așa vrei, nici o problemă...!
la 22.08.2017, 10:14
Ce mult îmi plac, așa simpli, cum se fac în Moldova noastră!
la 22.08.2017, 10:35
Bine, Miki, e normal să-ți placă așa cum ai fost obișnuită să mănânci.. Dar sunt atât de buni, încât ar putea să placă și altora, la prima degustare...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking