Ingrediente
- 6 cartofi
- 2 cepe
- 6 căței de usturoi, pentru mujdei
- ulei pentru călit ceapa
- sare
- piper
- mămăliguță pentru două persoane
- ulei și oțet pentru mujdei
- ulei pentru uns formele pentru mămăliguță
Mod de preparare
Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni.
Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face mujdei, prin mixare cu sare, câteva picături de oțet, ulei și puțină apă călduță.
Cartofii se spală și se pun întregi la fiert. Când au fiert, se scot din apă și se lasă să se răcorească, după care se curăță de coajă și se taie în cuburi ceva mai mari.
Cartofii tăiați se pun în cratița cu ceapa călită și se călesc puțin, condimentându-se cu sare și piper.
Se face o mămăliguță potrivit de moale, care când este gata, se toarnă în forme unse în prealabil cu ulei și se lasă câteva minute să se întărească.
Se răstoarnă în farfurie forma cu mămăliguța caldă și alături se pun cartofi mănăstirești, cu ceapa călită și ulei. Se asezonează cu mujdei de usturoi și cu murături (de preferință, castraveți murați în saramură.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi manastiresti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|