Sarmalute cu ciuperci in foi de varza

Postat de Sim0naWorld in Mancaruri de legume
28 Feb 2012 | 2965 vizualizari
Sarmalute cu ciuperci in foi de varza

Ingrediente

 

  • 3 borcane de ciuperci
  • 1 ceapa potrivita
  • 150 g orez
  • cimbru
  • piper alb
  • suc de rosii
  • delikat
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • varza murata
  • tije de marar
  • bucati de sunca

Mod de preparare

Ceapa tocata am calit-o in ulei, pana s-a inmuiat putin. Am adaugat ciupercile (spalate, scurse si tocate marunt), orezul, cimbru, piperul macinat si 200 ml apa, si am lasat sa fiarba pana se umpla orezul. Am pus o lingura de delikat si suc de rosii si am mai lasat 5-10 minute. Am lasat amestecul sa se raceasca, apoi am format sarmalutele.

Intr-un vas de lut (pe care in prealabil, l-am tinut umplut cu apa cca 30 minute), am pus ulei si tijele de marar, iar deasupra sarmalutele formate si bucatile de sunca.

Am turnat suc de rosii si putina apa, am adaugat si boabe de piper, si am dat la cuptor ptr o ora.

Am servit cu mamaliga calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute de post cu ciuperci

Postat de Valclaudia

Sarmalute de post cu ciuperci

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat. Curatam si spalam toate legumele. Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin...

Citeste continuarea

Sarmalute cu ciuperci si orez

Postat de Sim0naWorld

Sarmalute cu ciuperci si orez

Ciupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin ulei. Peste ceapa am adaugat ciupercile tocate si le-am lasat pe foc cca 15 minute, apoi am adaugat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2012, 19:05
ies foarte bune in vas de lut
la 28.02.2012, 19:06
buuune!
la 28.02.2012, 21:08
ce imbietor arata totul
la 28.02.2012, 21:20
arata tare bine
la 28.02.2012, 21:30
fffff bune

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking