Prajitura cu branza si orez

Postat de merisor67 in Prajituri
13 Oct 2013 | 25481 vizualizari
Prajitura cu branza si orez

Am avut pofta de orez cu lapte, apoi m-am gandit sa-l transform intr-o budinca, dar cautand prin frigider am descoperit niste branza veche si asa a iesit o prajitura cu branza, si orez.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 175 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri smantana
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 200 gr branza sarata
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri gris
  • 50 gr stafide
  • Pentru crema de orez:
  • 250 gr orez
  • 750 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare
  • 25 gr unt pentru uns forma

Mod de preparare

Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute.

Am lasat orezul la fiert la foc incet pana si-a marit volumul si a absorbit tot laptele, mestecand foarte putin in el pentru a nu se sfarama, apoi l-am lasat la rece acoperit pentru a nu prinde crusta.

Dupa ce s-a racit, am batut albusurile spuma cu zaharul vanilat si le-am incorporat usor in budinca de orez amestecand circular de jos in sus, apoi am presarat scortisoara si am omogenizat.

Pentru blat am frecat untul cu zaharul si putina sare, am adaugat galbenusul apoi uleiul, smantana si la final faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.

Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am lasat 20 de minute la odihnit.

Pentru crema de branza am amestecat branza dulce cu branza sarata, am adaugat coaja si esenta de lamaie, zaharul si cele doua galbenusuri,  grisul, stafidele hidratate in putina apa si am omogenizat.

Asamblare: am intins aluatul intr-o forma cu inel detasabil,unsa cu unt, i-am imbracat si peretii cu aluat, apoi am asezat crema de branza si deasupra crema de orez.

Am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Crema de orez va iesi pufoasa si de aceea prajitura va trebui taiata abia cand se raceste definitiv. Noi am poftit si am taiat totusi calda si am avut surpriza sa alunece putin crema de orez in partea de mijloc, dar cand s-a racit s-a putut taia foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza

Postat de ala_oancea

Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza

Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana se obtine un aluat neted. Orezul se fierbe in restul de lapte, adaugand la final zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2013, 22:08
cred ca a iesit buna
la 13.10.2013, 22:10
yummyyy
la 13.10.2013, 22:12
la 13.10.2013, 22:14
Cat de bine arata ! Un deliciu
la 13.10.2013, 22:18
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking