Tort cu ananas caramelizat

Postat de Valclaudia in Torturi
30 Mar 2014 | 5140 vizualizari
Tort cu ananas caramelizat

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 15 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • o mana fructe Goji (uscate)
  • 100 gr. ciocolata alba cu alune si orez expandat (maruntita cu cutitul)
  • Suplimentar:
  • 1 ananas
  • zeama de la 1 lamaie
  • 250 gr. zahar pentru caramelizat
  • 50 gr. stafide
  • 2 bucati rahat
  • 50 gr. miez de nuca (de preferat jumatati intregi)
  • 250 ml frisca vegetala (hulala)
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • visine din visinata

Mod de preparare

Curatam ananasul si il taiem felii / rondele groase de 1cm.

Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas.

Dam cratita la cuptor la temperatura ridicata (200 grade) timp de 20 minute sa se caramelizeze zaharul si sa se inmoaie feliile de ananas. Inainte cu 5 minute de scurgerea acestui timp scoatem gu grija cratita din cuptor, asezam stafide, bucatele de rahat si mieji de nuca in spatiile libere si mai dam la cuptor inca 5 minute.

In timp ce se caramelizeaza ananasul preparam blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.

Folosind mixerul,galbenusurile se amesteca cu alte 5 linguri de zahar tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala si incorporam pe rand,faina si spuma de albusuri (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam intreaga cantitate).

La aceasta operatie folosim o lingura de lemn. La final incorporam bucatelele de ciocolata alba si fructele Goji.

Scoatem cratita din cuptor, turnam amestecul de blat si lasam tortul sa se coaca la temperatura potrivita pana trece testul scobitorii (cam 40 minute).

Dupa ce s-a copt, il rasturnam urgent pe un platou, pentru a evita intarirea caramelului dupa scoaterea din cuptor.

Topim intr-o craticioara 100 gr. ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida si decoram suprafata tortului dupa preferinta.

Topim cealalta tabla de ciocolata amaruie in alte 50 ml frisca, o lasam la racorit,apoi o dam putin la frigider sa se raceasca complet.

Batem restul de frisca cu mixerul, incorporam ciocolata topita si ornam tortul cu crema obtinuta si visine din visinata dupa bunul plac.

Pana in momentul servirii pastram tortul la rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine

Postat de katty

Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine

Incepem cu blatul 1. Scurgem compotul de ananas. Siropul il vom pastra sa insiropam blatul1. doua tavi identice presaram cate 2 linguri de zahar, asezam rondelele de ananas(pastram 2 ptr...

Citeste continuarea

Desert tort 10 ani

Postat de mirela0911

Desert tort 10 ani

Blaturile se prepara la fel amandoua, doar ca se coc in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2014, 14:25
Cu caramel si multe fructe......ce bunatate!
la 30.03.2014, 14:26
la 30.03.2014, 14:30
bun bun
la 30.03.2014, 14:43
Hora vi`si`ne`lor....hac,ca sunt alcoolice..
la 30.03.2014, 15:07
ce frumos e!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking