Tort cu piersici si ananas fara blat

Postat de Patricia_Iordache_79 in Torturi
27 Feb 2013 | 14106 vizualizari
Tort cu piersici si ananas fara blat

Acest tort pregatit pe fuga, pentru ziua mea, acum vreo 2 ani.

Ingrediente

  • Ne trebuie:
  • - 6 plicuri gelatina (10 gr * 6 plicuri)
  • - apa pentru preparat gelatina
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 2 oua
  • - 1 cutie compot ananas bucati
  • - 1 cutie compot piersici jumatati
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata
  • pentru frisca
  • - 1l frisca lichida
  • - 2 cani zahar tos
  • - 1 lingura smantana grasa
  • pentru ornare
  • - frisca colorata,
  • frisca alba,
  • floricele din pasta de zahar ( eu le-am facut singura) sau cumparate din comert

Mod de preparare

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plicul de gelatina. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 4 linguri de zahar, adaugi cele 2 oua si pui pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.  

Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu cele 2 cani de zahar si cu 1 lingura de smantana.  

Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata si le lasi cam 30 minute. Scoti din compot bucatile de ananas si le pui la scurs intr-o sita. Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita.  

Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse de visinata si bucatile de ananas.  

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma patrata si o forma inimioara), asezi in aceasta forma folie alimentara pe fund si pe pereti, torni 1/2 din compozitia obtinuta si dai la rece pentru 15 minute. Dupa ce s-a inchegat putin, o scoti de la frigider si asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus. Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.  

Il rastorni cu grija pe platou, imbraci tortul in frisca alba, apoi faci modele dupa bunul plac din frisca colorata (frisca alba amestecata cu putin colorant alimentar). Poti orna chiar si cu fructe sau floricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si ananas fara blat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Tort cu mere si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu mere si nuci

Se incepe cu pregatirea frunzelor din fondant deoarece dureaza 1-2 zile pana cand se usuca. Asadar, se taie cate o bucatica din fondant (eu am avut un pachet intreg, dar nu l-am folosit pe tot,...

Citeste continuarea

Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana devin spuma. Intr-un vas amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 09:51
Ce frumos se vede în secţiune. Super
la 27.02.2013, 11:09
Ce retete minunate ne-ai adus!
la 27.02.2013, 11:10
Ce frumoasa esti!
la 27.02.2013, 13:25
Multumesc draga Rocsi. Vad ca esti din Falticeni Eu pana la vreo 4 ani am copilarit la bunici, in Iacobeni (Vatra Dornei). Ador Bucovina!
la 27.02.2013, 14:05

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking