Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 225 gr biscuiti simpli
- 150 gr unt
- Pentru crema de coacaze negre:
- 200 gr coacaze negre
- 4 linguri zahar
- 200 gr iaurt fara grasimi
- 3 foi de gelatina
- Pentru crema de piersici:
- 4 piersici
- 2 linguri zahar esenta de vanilie
- 200 gr iaurt fara grasimi
- 3 foi de gelatina
Mod de preparare
Biscuitii i-am maruntit bine la blender,apoi i-am amestecat cu 150 gr unt la temperatura camerei.Eu am amestecat biscuitii si untul cu mana pana cand s-au inmuiat biscuitii si apoi i-am pus in forma de tort presand bine.Am dat forma la rece si am trecut la prepararea cremelor.
Intr-o craticioara am pus coacazele impreuna cu zaharul,la foc mic si le-am lasat pana cand zaharul s-a topit si fructele s-au inmuiat.Gelatina am inmuiat-o in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi inainte de a stinge focul am adaugat-o peste coacaze.Am pus apoi iaurtul peste fructe si am introdus blenderul pentru a marunti bine fructele,astfel incat la final crema sa fie foarte fina.Am dat crema de coacaze negre la racit si am preparat-o pe cea de piersici.
Am taiat piersicile in cubulete mici,am pus peste ele 2 linguri de zahar si putina esenta de vanilie,le-am pus la foc mic unde le-am lasat pana s-au inmuiat,la fel ca si la coacaze,am adaugat la final gelatina,iaurtul si le-am maruntit la blender.
Dupa ce crema de coacaze s-a racit am turnat-o peste blatul de biscuiti si am lasat-o la racit 1 ora pentru a se inatri si gelatina sa isi faca efectul.Odata ce crema de coacaze s-a intarit cat de cat (in asa fel incat sa nu se amestece cremele intre ele) am adugat peste tort si crema de piersici si am mai lasat tortul la frigider inca 3-4 ore,pana cand s-a intarit bine si a ramas in forma si dupa ce am luat inelul de sustinere.
Eu am decorat tortul cu cateva felii de piersica,dar puteti alege orice alt decor va place,sau ce aveti la indemana.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|