Tort cu piersici si coacaze negre

Postat de papabundetot in Torturi
26 Iul 2014 | 2688 vizualizari
Tort cu piersici si coacaze negre

Torturile usoare si racoroase cu fructe proaspete au devenit marea mea pasiune in vara aceasta.Sunt uroare,delicioase si deloc complicate ca si mod de preparare,in plus de asta puteti alege ce combinatii va plac,pot fi cu un singur fruct sau mai multe,in functie de preferinte:)

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 225 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt
  • Pentru crema de coacaze negre:
  • 200 gr coacaze negre
  • 4 linguri zahar
  • 200 gr iaurt fara grasimi
  • 3 foi de gelatina
  • Pentru crema de piersici:
  • 4 piersici
  • 2 linguri zahar esenta de vanilie
  • 200 gr iaurt fara grasimi
  • 3 foi de gelatina

Mod de preparare

Biscuitii i-am maruntit bine la blender,apoi i-am amestecat cu 150 gr unt la temperatura camerei.Eu am amestecat biscuitii si untul cu mana pana cand s-au inmuiat biscuitii si apoi i-am pus in forma de tort presand bine.Am dat forma la rece si am trecut la prepararea cremelor.

Intr-o craticioara am pus coacazele impreuna cu zaharul,la foc mic si le-am lasat pana cand zaharul s-a topit si fructele s-au inmuiat.Gelatina am inmuiat-o in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi inainte de a stinge focul am adaugat-o peste coacaze.Am pus apoi iaurtul peste fructe si am introdus blenderul pentru a marunti bine fructele,astfel incat la final crema sa fie foarte fina.Am dat crema de coacaze negre la racit si am preparat-o pe cea de piersici.

Am taiat piersicile in cubulete mici,am pus peste ele 2 linguri de zahar si putina esenta de vanilie,le-am pus la foc mic unde le-am lasat pana s-au inmuiat,la fel ca si la coacaze,am adaugat la final gelatina,iaurtul si le-am maruntit la blender.

Dupa ce crema de coacaze s-a racit am turnat-o peste blatul de biscuiti si am lasat-o la racit 1 ora pentru a se inatri si gelatina sa isi faca efectul.Odata ce crema de coacaze s-a intarit cat de cat (in asa fel incat sa nu se amestece cremele intre ele) am adugat peste tort si crema de piersici si am mai lasat tortul la frigider inca 3-4 ore,pana cand s-a intarit bine si a ramas in forma si dupa ce am luat inelul de sustinere.

Eu am decorat tortul cu cateva felii de piersica,dar puteti alege orice alt decor va place,sau ce aveti la indemana.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Tort cu capsuni si fragi

Blat : Ouale cu zaharul le mixam bine,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Peste oua adaugam amestecul de faina,praf de copt si cocao,omogenizam bine si apoi adaugam laptele.Tapetam o forma de...

Citeste continuarea

Tort Extasy cu patru feluri de bezea

Postat de diana_k

Tort Extasy cu patru feluri de bezea

Pentru fiecate bla t se procedeaza la fel: albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga faina si dupa caz ciocolata, cocosul, macul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2014, 18:47
Super bun
la 26.07.2014, 19:09
ce fain arata
la 26.07.2014, 19:18
la 26.07.2014, 19:23
N-am mai ajuns la Bucuresti )
la 26.07.2014, 19:38
imi place arata super

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking