Tort cu zmeura si piersici

Postat de papabundetot in Torturi
22 Iun 2014 | 3616 vizualizari
Tort cu zmeura si piersici

Mi-am dorit tare mult sa fac un tort din piscoturi,recunosc ca m-a ajutat si perioada asta in care gasesti usor fructe delicioase,asa ca m-am gandit sa incerc si sa vedem ce va iesi.Acum dupa ce mi-am si gustat creatia,as mai imbunatati cate ceva,dar in mare sunt chiar mandra de acest preparat,este aspectuos dar si foarte bun si racoritor.

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 400 gr piscoturi
  • 500 ml suc de compot de piersici
  • Pentru crema:
  • 2 oua intregi
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri mari de miere
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 foi gelatina
  • Pentru compot:
  • 6 piersici mari
  • 2 stelute de anason
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • in plus:
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr zmeura proaspata

Mod de preparare

Am spalat si taiat piersicile in felii potrivite ca si marime si le-am pus la foc intr-o craticioara impreuna cu apa de trandafiri,2 stelute de anason, 200 ml apa si 3 linguri de zahar.Le-am lasat sa fiarba pana cand piersicile s-au inmuiat,apoi le-am, strecurat si am pus siropul la racit.

Crema: Am pus intr-un castron metalic 2 oua intregi,6 galbenusuri si 2 linguri generoase de miere,coaja si zeama de la o lamaie, si le-am pus la aburi,unde am amestecat mereu aproximativ 10 minute pana cand crema s-a legat si s-a ingrosat un pic.Dupa ce am luat crema de pe foc,am adaugat foile de gelatina (inmuiate in prealabil in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj),am amestecat pana cand gelatina s-a dizolvat,apoi am lasat crema sa se raceasca.

Piersicile racite,le-am curatat de pielite,apoi le-am blenduit pana cand am obtinut un piure mai gros. Am adaugat acest piure peste crema de oua racita si am amestecat bine pentru a se omogeniza.

Am luat o forma de tort si am tapetat-o de jur imprejur si la baza cu piscoturi inmuiate in siropul de la compot,am adaugat apoi cateva linguri de crema,apoi un strat de frisca batuta bine,un strat de zmeura proaspata,am continuat apoi cu piscoturi,crema,frisca si zmeura pana cand am terminat toate ingredientele :).Deasupra am decorat tortul cu zmeura proaspata si frunze de menta si l-am lasat  la racit pana a 2-a zi.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Desert tort Primavara -Minodora

Postat de Constelatialeu

Desert tort Primavara -Minodora

Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2014, 16:50
Ce frumos arata!
la 22.06.2014, 16:51
Frumos si gustos..
la 22.06.2014, 17:03
la 22.06.2014, 17:14
la 22.06.2014, 17:25
arata foarte bine!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking