Ingrediente
- Carne tocată amestec vită și porc cca. 300 g,
- Ceapă 1 bucată,
- Usturoi 4-5 căței,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Boia de ardei dulce,
- Mărar proaspăt ½ legătură,
- Ou 1 bucată,
- Pesmet ½ lingură,
- Bacon feliat subțire cca. 100 g,
- Brânză afumată cca. 50 g.
- Pentru marinadă:
- Sos de soia 2 linguri,
- Ketchup 2 linguri,
- Oregano ½ linguriță,
- Semințe de susan cca. 2 lingurițe.
Mod de preparare
Carne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține o pastă omogenă. Pe o folie alimentară se așează felii de bacon, apoi se adaugă amestecul de carne tocată și se nivelează, cât să acopere toată ”foaia” de bacon ;) La capăt se adugă bastonașe de brânză afumată, apoi se rulează cu ajutorul foliei alimentare, și se pune rulada într-o tavă de chec, tapetată cu foaie de pregament, ce se punel acopt cca. 20 de minute pe fiecare parte, la cca. 200 grade.
Între timp se preapară sosul de toping:D Se amestecă sosul de soia, cu ketchp-ul și oregano, până se obține o pastă omogenă.
După ce s-a copt rulada se unge cu pasta de mai sus, apoi se presară semițele de susanși se mi dă la copt ptr cca.10 minute, pe fiecare parte. Rulada se servește fierbinte sua rece, ca atare au alături de o garnitură și salată de sezon. Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi din carne cu branza afumata si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|