Cum facem Sushi

Postat de Anastasia in Somon
28 Apr 2014 | 16786 vizualizari
Cum facem Sushi

Desi poate sa para complicat, sushi este un preparat simplu de realizat, cu putina incapatinare il face si un copil de 8 ani.

Ingrediente

  • Sushi cu icre tobiko
  • Ingrediente:
  • alge nori
  • otet pentru sushi
  • orez pentru sushi
  • surimi
  • cascaval philadelphia
  • file de somon
  • ceapa verde
  • castravete
  • icre tobiko verzi
  • Pentru servit:
  • ghimbir marinat
  • sos de soia
  • Sushi Philadelphia
  • Ingrediente:
  • alge nori
  • otet pentru sushi
  • orez pentru sushi
  • cascaval philadelphia
  • file de somon
  • avocado
  • castravete
  • icre tobiko rosii
  • Pentru servit:
  • ghimbir marinat
  • sos de soia

Mod de preparare

Am realizat si un filmulet explicativ. 

Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori. 

Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob Mare )  pentru ca nu am gasit la moment din ala special pentru sushi, l-am fiert intr-o cantitate mare de apa sarata dupa gust, orezul trebuie sa fie fiert la fel ca pastele, apoi am scurs apa si le-am lasat cu capac pana s-a racit putin si a ajuns la o temperatura suportabila pentru maini.

Am adaugat 1 lingura de otet pentru sushi si am amestecat cu varful degetelor ca sa nu strivesc orezul.

Aveti grija cand fierbeti orezul ca sa nu-l fierbeti prea mult, il gustati in timp ce fierbe pana devine fiert, dar e inca putin de tot al dente, cred ca a fiert in jur de 5~8 minute la foc mic.

Foaia de alge nori se pune pe planul de lucru cu partea lucioasa in jos. Pentru formarea roloului folositi o rogojina de bambus (makisu) infasurata in folie de plastic.

Umeziti mainele cu putina apa, inainte sa distribuiti orezul fiert.

Cu ajutorul unui sac à poche, puneti cascavalul philadelphia pe nori.

Adaugati feliile de avocado curatat, ceapa verde si fasiile de castravete care trebuie sa fie cu semintele inlaturate, ca sa nu lase suc in interiorul roloului.

Folositi bucati de file de somon crud, cu grosimea de ~3 mm, al meu nu a fost de o forma chiar reusita, dar de halit e la fel de bun :P

Folositi un cutit bine ascutit, umezit in prealabil in apa rece pentru a taia roloul, mai intai in jumatate apoi fiecare parte inca in jumatate pana optineti 8 bucati.

Roloul de sushi cu icre tobiko verzi l-am uns cu ajutorul unei lingurite, distribuind icrele cat mai uniform pe toata suprafata.

Cateva sfaturi cum sa le consumi: preluate de aici 

In majoritatea restaurantelor in care se serveste sushi, chelnerul iti va oferi un prosop umed – foloseste-l ca sa-ti cureti mainile, cand il primesti. Cand vine mancarea, acesta va fi luat de pe masa.

Alaturi de sushi, vei primi si ghimbir marinat, wasabi si sos de soia. Ia o gura de ghimbir dupa fiecare varietate de sushi ca sa-ti cureti cerul gurii. Gusta din cand in cand si din wasabi pentru a-ti reimprospata gura.

Le poti consuma cu sake sau bere traditionala japoneza.

Daca betisoarele sunt unite, rupe-le cu grija și nu le freca unele de celelalte. Este considerat un gest nepoliticos. Atunci cand nu mananci, acestea trebuie sa stea paralele cu tine, pe bolul cu sos. 

Sushi se considera finger food, adica mancare care se mananca cu mainile. Daca nu te descurci cu betisoarele, mananca cu incredere cu mainile. In niciun caz insa nu manca cu furculița.

Mananca roloul de sushi dintr-o singura inghititura. Partea cu pestele trebuie sa-ti atingă limba astfel incat sa te bucuri din plin de arome. 

Cand vrei sa inmoi ruloul de sushi in sosul de soia, inmoaie cu partea ce contine peste, nu cu cea de orez. Orezul va absorbi din sos si s-ar putea sa se desfaca.

Pofta buna ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum facem Sushi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Spalam bucatile de somon si le tamponam cu un servet de bucatarie. Uleiul de masline il amestecam cu sare, piper alb, boiaua de ardei, catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Punem bucatile...

Citeste continuarea

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

Postat de Papalapap

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

Întinde ruloul de foietaj și, cu un pahar cu diametrul de 4 cm, decupează cercuri (1). Așază-le într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt (2) și apoi unge-le cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 16:15
Bine ai revenit Anastasia Trimite o caserola cu sushi sa degust Doresc sa ma conving daca merita
la 28.04.2014, 16:27
sigur merita, multumesc
la 28.04.2014, 16:38
Super! Ce bine arata!
la 28.04.2014, 17:41
bun revenit!
la 28.04.2014, 17:53
Ce fain arata! N-am mancat niciodata! Bine ai revenit Anastasia!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking