Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

Postat de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri
20 Mai 2011 | 15165 vizualizari
Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

Maki sushi reprezinta rulouri de orez invelite in foite din alge de mare uscate numite Nori, si umplute cu diverse legume, peste crud, crab, etc....Fiind un aperitiv light, colorant si foarte apetisant, este preferat de foarte multa lume.

Ingrediente

  • 1 "covoras" de bamboo   
  • 300 g orez pentru sushi (cu bob mic sau mediu)   
  • 2 linguri otet de orez   
  • 1 lingura zahar   
  • 1/2 lingurita sare 
  • 4 Nori sheets (alge)   
  • 4 fire sparanghel 
  • 100 g file de somon afumat   
  • 1 avocado   
  • 1 ardei rosu (optional pt culoare)   
  • sos de soia   
  • seminte de susan (optional, eu am uitat sa pun)

Mod de preparare

Spalam orezul in mai multe ape, de vreo 4 ori, pana cand apa ramane curata. Punem orezul la fiert la foc mare intr-o oala cu apa, cat sa-l depasesca cu vreo 2 cm. Cand orezul incepe sa fiarba, dam focul mic, acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba inca 8 minute, fara a ridica capacul de pe oala.(orezul va absorbi toata apa). Dam deoparte orezul si mai lasam inca 10 minute. Dupa 10 minute, il transferam intr-un alt vas, si il acoperim pana cand preparam otetul sau "Sushizu".

Amestecam cele 2 linguri de otet cu 1 lingura de zahar si cu sarea si le punem pe foc sa se incalzeasca bine (fara a fierbe!). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, amestecam cu orezul usor, cu o lingura de lemn, fara a zdrobi orezul si acoperim cu un capac pana terminam cu umplutura. Curatam si fierbem sparanghelul 3 minute in apa cu sare, dupa care dam sub jet de apa rece, pentru a-i pastra culoarea si fragezimea. Ardeiul il taiem bastonase, la fel ca avocado, iar somonul il taiem fasii subtiri.

Ne pregatim de asamblare:

Asezam covorasul de bamboo pe masa (eu nu am gasit de cumparat langa mine si am folosit ce aveam, de altfel foarte bun), iar peste el, asezam o foaie de alga cu fata lucioasa in jos cu grija, caci sunt foarte fragile. Peste alga punem orez in strat potrivit de gros, apasandu-l usor si lasand o margine de 2 cm libera in partea de sus si cea de jos.(pe lateral va fi complet acoperita alga). Orezul va fi foarte lipicios, asa ca trebuie sa va udati cu apa pe maini tot timpul pentru a-l putea manevra.

In marginea de jos, aproape de noi, asezam somonul, sparanghelul, bastonas de ardei si avocado, toate fiind puse in fata orezului. Cu mare grija, incepem sa rulam alga cu legumele peste orez cu mana, si ajutandu-ne de covoras presam usor ruloul treptat pentru a se lipi bine orezul, (am intors covorasul ca sa se vada din fata cum rulez alga) Cand ajungem la capatul algei, umezim cu putina apa alga pe orizontala pentru a se lipi mai bine alga si mai strangem putin ruloul prin covoras pentru a ne asigura ca ruloul s-a inchis la capete. Et voilà! (mi-au iesit 5 rulouri in total)

Cu un cutit umezit in apa, taiem rulourile bucati mai mici (eu le-am taiat mici ca sa poata fi mancate usor dintr-o imbucatura).

Daca ti-a placut reteta noastra "Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci cu smantana si marar

Postat de RuxyRux

Ciuperci cu smantana si marar

Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...

Citeste continuarea

"Spanakopita"

Postat de Mihaela11_jo

"Spanakopita"

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva  minute ,apoi il surgem si il tocam  mai marunt. Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2011, 09:47
arata minunat imi plac la nebunie
la 20.05.2011, 09:55
superrr
la 20.05.2011, 10:00
O minunatie!
la 20.05.2011, 10:04
la 20.05.2011, 10:09
foarte frumoasa prezentarea

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking