Sushi Maki

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
26 Mar 2011 | 6698 vizualizari
Sushi Maki

Ingrediente

  • 2 alge Nori
  • 1 fruct de avocado
  • 1 cutie de peste
  • 1 castravete
  • 1 morcov
  • 130 g de orez  Bonriso
  • 1 ardei gras rosu wasabi
  • sos de soia si sos de stridii otet de orez

Mod de preparare

 
Se pune apa la fiert, in care se adauga  sare si otet de orez.

Cand apa fierbe se adauga orezul(care se adauga la fiert in punga). Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, orezul trebuie sa fie mai lipicios, pentru a se putea modela.

 Se curata morcovul si se taie fasii. Se taie castravetele in 4 pe lungime, se curata de coaja avocado si se taie felii.

Pestele se desface in fasii si se poate trece la pregatirea preparatului.

Se ia covorasul de bambus pe care se va aseza alga, pe alga aranjam orezul si celelalte ingrediente; pentru iuteala punem si wasabi.

Se trece la rularea bine a preparatului.

Pentru al doilea sushi vom preoceda la fel numai ca dupa ce am asezat orezul care sta strans lipit de alga vom intoarce alga si dedesubt vom avea orezul iar pe alga direct vom pune celelalte indrediente dupa care la fel rulam bine.

Se va lua un cutit pentru a putea taia sushi. Vom uda cutitul si vom trece la taierea preparatului.

Se serveste cu sos de soia sau sos de stridii.
Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi Maki" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

Postat de ExploraCuisine

Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

Spalam orezul in mai multe ape, de vreo 4 ori, pana cand apa ramane curata. Punem orezul la fiert la foc mare intr-o oala cu apa, cat sa-l depasesca cu vreo 2 cm. Cand orezul incepe sa fiarba, dam...

Citeste continuarea

Maki Sushi

Postat de mitinita

Maki Sushi

Ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit.Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2011, 22:16
Arata exceptional
la 26.03.2011, 22:21
Ce bine ti-a iesit
la 26.03.2011, 22:24
Dragelor, pofta buna
la 26.03.2011, 22:35
la 26.03.2011, 23:39

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking