Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
28 Iun 2020 | 2433 vizualizari
Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună!

Ingrediente

    • Cartofi 6 bucăți mari,
    • Dovlecei 1 bucată,
    • Morcov 1 buactă mare,
    • Ouă 2 bucăți,
    • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
    • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
    • Sare de mare 1 lingură,
    • Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
    • Boia de ardei dulce 1 lingură,
    • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
    Pentru servit:
    • Smântână cca. 200 g.

Mod de preparare

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;)

Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.

Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un aluat omogen.

Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.

Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.

Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.

Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Formarea nucilor: Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios.  Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului....

Citeste continuarea

Placinta cu dovlecei si parmezan

Postat de Ela68

Placinta cu dovlecei si parmezan

1. Aluatul se lasa la dezghetat.  2. Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se presara sare si se lasa cateva minute sa iasa apa din ei. Se scurg bine si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2020, 18:55
la 28.06.2020, 19:14
la 28.06.2020, 19:48
la 28.06.2020, 20:10
Bune!
la 28.06.2020, 20:35

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking