Ingrediente
-
- Cartofi 6 bucăți mari,
- Dovlecei 1 bucată,
- Morcov 1 buactă mare,
- Ouă 2 bucăți,
- Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
- Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
Pentru servit:
Mod de preparare
Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;)
Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.
Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un aluat omogen.
Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.
Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.
Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.
Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|