Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2017 | 3831 vizualizari
Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

Delicii de Paste

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de vitel
  • 20 oua de prepelita
  • 2 oua de gaina
  • 1 ceapa mica alba
  • 2 linguri parmezan/cascaval ras
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 felii de paine alba veche de 2 zile
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti.
Cureti coaja feliilor de paine, pui feliile intr-o farfurie adanca si le acoperi cu lapte. Le lasi sa se inmoaie, cca 10 minute.
Pui carnea tocata intr-un vas, adaugi ouale de gaina, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, cascavalul ras, patrunjelul tocat marunt, feliile de paine stoarse foarte bine si faramitate, sare si piper dupa gust.
Framanti 2-3 minute sau pana cand obtii o compozitie omogena.
Cu mainile usor umede, formezi chiftele de marimea unei mingi de ping pong. Le aplatizezi si pui in centrul fiecarei chiftele, cate un ou de prepelita.
Rulezi chiftelele intre palme si le asezi pe o farfurie intinsa.
Tavalesti chiftelele prin pesmet si le asezi in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Le stropesti cu ulei de masline si le coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-40 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Postat de Doinavar

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol. Punem sarea, faina si framantam cu mana. Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen. Formam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 20:01
Ce gustoase sunt!
la 20.04.2017, 20:19
Bune!
la 20.04.2017, 20:20
Bune!
la 20.04.2017, 20:28
la 20.04.2017, 20:55
Cu ouă de prepelita sunt perfecte!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking