Aperitiv clatite cu sfecla si branza

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
6 Mar 2017 | 3090 vizualizari
Aperitiv clatite cu sfecla si branza

Ingrediente

  • pentru 2 pancakes de 24 cm diametru:
  • 125 gr sfecla fiarta
  • 1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
  • 7 linguri de faina (cca 90 gr)
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei masline
  • 200 gr ricotta/branza vaci

Mod de preparare

Mixezi in robot, sfecla, catelul de usturoi, ouale, uleiul si laptele. Dupa ce obtii o crema fina, adaugi toata faina si mixezi pana la inglobarea perfecta.
Vei obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingi o tigaie teflonata, o ungi cu un strop de ulei de masline si adaugi aluat cat sa acopere tot fundul tigaii, la o grosime de 0,5 - 0,7 cm.

Dupa 2-3 minute, vei observa ca se desprinde singura. O intoarci pe cealalta parte si o mai lasi sa se coaca pentru inca 2-3 minute.

 

Scoti clatitele pe o farfurie si dupa ce se racesc putin, le ungi cu crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu sfecla si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clatite aperitiv

Postat de RuxyRux

Clatite aperitiv

Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti. Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul. Se...

Citeste continuarea

Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver

Postat de panacris

Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver

Sfecla spălată, necurățată, doar de capete, se taie în felii și se introduce în aparatul de stors fructe/legume și se va obține cca. 50 ml suc de sfeclă. Oul se bate energic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2017, 20:30
Interesant.
la 06.03.2017, 20:45
imi plac asa rosii
la 06.03.2017, 20:47
Bune
la 06.03.2017, 21:23
Arata bine!
la 06.03.2017, 23:29

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking