Clatite aperitiv

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
3 Apr 2013 | 9727 vizualizari
Clatite aperitiv

Cu spanac, sau sfecla, umplute cu branza sau branza si somon afumat, servite cu masline, rosii si ceapa verde...nu pot fi altfel decat delicioase...dau in scris :))))...sau, poate ma credeti pe cuvant de bucataras ? :D

Ingrediente

Clatite cu spanac:

  • 200 gr faina
  • un bol spanac
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi

Clatitele cu sfecla:

  • 200 gr faina
  • 1 sfecla potrivit de mare
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi
  • Ulei pentru prajit

Umplutura:

  • 350 gr telemea de vaca( eu am pus Hochland)
  • in jur de 6 linguri iaurt
  • marar
  • somon afumat( daca doriti)

Mod de preparare

Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti.

Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul.

Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand.

Clatitele se coc in mod obisnuit in tigaia foarte bine incinsa si unsa cu putin ulei   uniform. Se intorc cand sunt gata si apoi se lasa putin la racit. 

Pentru umplutura de branza se va amesteca bine cu o furculita telemeaua cu iaurtul si mararul.

Ficare clatita se va umple dupa dorinta cu crema de branza si daca va place cu bucatele de somon afumat.

Sper sa va placa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

Postat de oanapl

Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și...

Citeste continuarea

Tortulet aperitiv din pancakes

Postat de mirela0911

Tortulet aperitiv din pancakes

Intr-un bol se bat bine ouale cu sare si piper.  Se taie in bucatele mici sunca, cascavalul si gogosarul rosu. Se pun peste oua si se amesteca. Se toarna laptele dulce si cel batut si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2013, 17:54
ce frumos arata!
la 03.04.2013, 17:54
ce colorate sunt
la 03.04.2013, 17:56
Poate vine primavara mai repede...va pup fetelor...Daria si Alinutza!
la 03.04.2013, 17:56
te credem, te credem ca tare bine mai arata
la 03.04.2013, 17:58
Laurica...multumesc ca-mi dai crezare draga mea!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking