Ingrediente
Clatite cu spanac:
- 200 gr faina
- un bol spanac
- 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
- 50 ml ulei ( vegetal)
- 2 oua
- sare( cam trei prafuri)
- 3 catei mari de usturoi
Clatitele cu sfecla:
- 200 gr faina
- 1 sfecla potrivit de mare
- 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
- 50 ml ulei ( vegetal)
- 2 oua
- sare( cam trei prafuri)
- 3 catei mari de usturoi
- Ulei pentru prajit
Umplutura:
- 350 gr telemea de vaca( eu am pus Hochland)
- in jur de 6 linguri iaurt
- marar
- somon afumat( daca doriti)
Mod de preparare
Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti.
Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul.
Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand.
Clatitele se coc in mod obisnuit in tigaia foarte bine incinsa si unsa cu putin ulei uniform. Se intorc cand sunt gata si apoi se lasa putin la racit.
Pentru umplutura de branza se va amesteca bine cu o furculita telemeaua cu iaurtul si mararul.
Ficare clatita se va umple dupa dorinta cu crema de branza si daca va place cu bucatele de somon afumat.
Sper sa va placa :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (51)
|