Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
19 Apr 2018 | 3428 vizualizari
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane

Pornind de la rețeta Laurei la care am poftit de cum am văzut-o, am preparat acești delicioși colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane. Mulțu, Lăurici, pentru inspirație! :-* Umplutura am ales-o în funcție de ce am găsit prin frigider. Au ieșit tare buni, iar noi i-am servit cu ketchup și dulceață de ardei iuți.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 150 g unt( 82%)
  • 500 g făină
  • 100 ml apă rece
  • 1 lingură oțet
  • un praf sare
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță lapte
  • boia de ardei dulce
  • Pentru umplutură:
  • 350 g șuncă presată
  • 400 g legume mexicane, congelate
  • 200 g mozzarella
  • 2 ouă + 1 albuș
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Pregătim aluatul.

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare.

Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.

Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și apa rece.

Lăsăm aluatul la odihnit, acoperit și la loc răcoros, până pregătim restul ingredientelor.

Pregătim umplutura.

Fierbem legumele mexicane în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute.

Le punem, apoi, la scurs într-o sită și le lăsăm să se răcească.

Tocăm șunca presată în cuburi mici.

Amestecăm într-un vas, legumele mexicane, răcite, cu șunca presată și mozzarella rasă.

Adăugăm puțin  piper măcinat, busuioc uscat, 2 ouă și un albuș și omogenizăm amestecul.

Asamblăm colțunașii și îi coacem.

Întindem aluatul pe masa ușor înfăinată, într-o foaie de 3-4 mm grosime.

Îl decupăm în 6 părți de formă aproximativ pătrată.

Așezăm la câte un capăt câte 2 linguri de umplutură.

Pliem celălalt capăt al aluatului peste umplutură, unind uniform, marginile aluatului.

Mai întindem de colțuri să le dăm o formă mai rotunjită, parcă arată mai bine.

Cu o furculiță presăm marginile aluatului să se lipească între ele.

Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt.

Cu ajutorul unei pensule, ungem colțunașii cu gălbenuș diluat cu puțin lapte.

Presărăm puțină boia și coacem colțunașii pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Servim delicioșii colțunași, calzi, cu ketchup și dulceață de ardei iuți.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de katty

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu cartofi si chimen

Postat de katty

Aperitiv saratele cu cartofi si chimen

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca. Ii punem intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2018, 10:08
Ce buni trebuie să fie...! Îmi plac foarte mult colțunașii!
la 19.04.2018, 10:15
Mulțumesc, Rodica! Chiar buni sunt!
la 19.04.2018, 10:38
foarte buni
la 19.04.2018, 10:38
Ce bine arata!
la 19.04.2018, 10:39
Gustosi!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking