Aperitiv cornuri cu branza si susan

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
17 Iun 2018 | 2445 vizualizari
Aperitiv cornuri cu branza si susan

Picnicul bucatarasilor

Ingrediente

  • 1 cub drojdie
  • 600 gr. faina alba
  • 350 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr. unt
  • branza de oaie+branza topita, in total cca300 gr.+1 galbenus
  • pentru uns: 1 albus
  • susan alb

Mod de preparare

Branza de oaie se amesteca cu branza topita si cu galbenusul de ou crud.

Drojdia se pune impreuna cu zaharul si sarea in vas mare de plastic, adaugam untul si laptele caldut, apoi faina.

Amestecam si framantam un aluat elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit mai bine de o ora.

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il rasturnam pe masa de lucru infainata, il impartim in 6 bucati aproximativ egale, pe care le intindem pe rand cu sucitoarea, apoi impartim fiecare parte in 8 triunghiuri.

asezam cate o lingurita din umplutura la mijlocul fiecarei baze ale triunghiului, rulam cornuletele si le asezam in tavi.

Ungem cu albus batut, apoi presaram susan si coacem cornuletele pana devin aurii.

Se pot servi fierbinti, calde sau reci... sunt grozav de gustoase,oricum!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornuri cu branza si susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulețe aperitiv

Postat de panacris

Cornulețe aperitiv

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza sarata

Postat de raluca95

Cornuri cu branza sarata

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2018, 22:45
Nu as refuza Val! Grozave!
la 17.06.2018, 22:57
Ce bune trebuie să fie...!
la 17.06.2018, 22:59
la 17.06.2018, 23:05
bune bune
la 17.06.2018, 23:53
Super bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking