Aperitiv cornuri cu carnati afumati

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
12 Iun 2020 | 2527 vizualizari
Aperitiv cornuri cu carnati afumati

Savurate oricând, mic dejun, prânz sau cină! Și mai ales pe gustul Zmeilor! ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • Faină albă de grâu 500 g,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 2 linguri,
  • Apă 400 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 4 linguri.
  • Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei 
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Ceapă verde 4 bucăți,
  • Ketchup cca. 50 ml,
  • Oregano uscat cca. 1 linguriță,
  • Cârnați Silezia (groși și afumați din carne de porc) cca. 4 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 50 g.
  • PENTRU TOPPING:
  • Semințe de susan 1 lingură,
  • Cașcaval ras 1 lingură.

Mod de preparare

L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojdia, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule. Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute. De data asta am lăsat aluatul în vasul robotului, l-am sigilat cu folie alimentară și am mers la odihnă :D cca 60 de minute. 

Aluatul dospit se scoate din vas, se împarte în două, iar fiecare parte se întinde în formă rotundă, apoi se taie în triunghiuri, gen felii de pizza.

Ceapa verde se curăță de frunzele verzi, se păstrează doar partea albă, apoi se taie în două sau patru pe lungime.

Cârnații se taie în două pe lung, iar apoi în două pe lat, obținându-se cca. 4 bucăți dintr-un cârnat.

Feliile se ung cu puțin ketchup, se presară oregano, cașcaval ras, câte o de bucată de ceapă verde, câte un sfert de cârnat, la baza triunghiului, apoi se rulează, obținându-se un corn.

Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.

Se stropesc cu puțină apă, se presară semințele de susan și cașcavalul ras, apoi se dau la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.

După ce trec testul scobitorii se scoate tava din cuptor și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornuri cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cornuri cu carnati Caroli Maestro

Postat de panacris

Aperitiv cornuri cu carnati Caroli Maestro

Foietajul se unge cu ketchup, apoi se taie cu rola de pizza, fasii de 10 cm lungime si 3 cm latime. Pe fâşiile de foietaj se aşază cârnaţii la un capăt, apoi se rasucesc uşor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2020, 19:38
Apetisanți!
la 12.06.2020, 19:44
delicioase
la 12.06.2020, 19:52
bune
la 12.06.2020, 20:24
Bune!
la 12.06.2020, 20:47
Astea sunt bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking