Ingrediente
Cosulete
- 400 g faina
- 100 g unt gras moale
- 1 ou
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet
- 200 g smantana
Salata de ciuperci:
- 2 conserve de ciuperci taiate
- 2 castraveti in otet
- 1 ceapa
- maioneza (2 galbenusuri fierte, 2 galbenusuri crude, un praf de sare, 1 lingurita de mustar, putina zeama de lamaie, ulei)
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare
Cosulete: Punem faina intr-un bol mai mare si adaugam peste ea restul de ingrediente. Framantam un aluat si in functie de consistenta, mai adaugam sau nu faina pana acesta devine nelipicios. Infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora. Punem forma de cosulete pe flacara de la aragaz, o ungem cu putin ulei(doar la inceput), punem bile de aluat cat sa ocupe 3/4 din forma si le coacem la fel ca pe nuci intorcand forma dupa 2-3 minute. Dupa coacere, cosuletele se vor lasa la racit si apoi se vor umple cu salata de ciuperci.
Salata de ciuperci: Ciupercile si castravetii taiati marunt se pun la scurs intr-o strecuratoare, dupa care se amesteca cu maioneza, ceapa taiata marunt si mararul. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cosulete umplute cu salata de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|