Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
18 Dec 2017 | 4187 vizualizari
Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

Ador genul de covrigei sau biscuiți sărați, îmi plac mai mult decât cei dulci, iar cum în perioada aceasta am dispus și de niște jumări, am preparat  acești covrigei cu jumări și chimen, ușor picanți și crocanți. Merg de minune printre aperitivele unei mese, sau sunt chiar perfecți de luat la pachet, de ronțăit în fața PC-ului sau TV-ului.  

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 250 g pastă de jumări
  • 150 g iaurt cremos
  • 550 g făină
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • un praf piper
  • un praf sare
  • semințe de chimen
  • un vârf cuțit bicarbonat
  • 1 plic praf de copt(10 g)

Mod de preparare

Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate.

Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care vom unge covrigeii înainte de coacere.

Peste ouăle din bol adăugăm condimentele( mai puțin semințele de chimen) și le amestecăm.

Adăugăm, apoi, iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul, pasta de jumări și omogenizăm compoziția, apoi încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Frământăm un aluat elastic, nu prea ferm, dar nelipicios.

Adăugăm făină atât cât aluatul să devină omogen și nelipicios, nu trebuie să fie un aluat ferm ca de pâine.

Acoperim aluatul cu o folie și îl dăm la frigider pentru o oră, sau urmărim până se întărește ușor.

După acest interval de timp, împărțim aluatul în două părți.

O parte o lăsăm în continuare la frigider, iar cealaltă parte o întindem într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime și decupăm covrigeii, cu forma specială.

Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu câțiva stropi de lapte sau apă și un praf de sare și presărăm semițe de chimen peste ei.

Coacem covrigeii cu jumări și chimen pentru 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos și devin ușor crocanți.

După ce scoatem prima rundă de covrigei din cuptor, întindem și a doua foaie de aluat și decupăm restul de covrigei, apoi îi coacem ca și pe primii.

Sunt foarte buni acești covrigei cu jumări și chimen, atât calzi, cât și reci, alături de un ceai sau un iaurt, dar pot fi strecurați și printre aperitivele unei mese de sărbătoare.

Se pot condimenta după gustul fiecăruia, mie îmi plac în mod deosebit cu chimen și nucșoară.

Să vă fie de folos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei cu jumari si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Retete similare

Placinte ardelenesti cu branza

Postat de MotanLaOale

Placinte ardelenesti cu branza

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata". Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si spanac

Postat de diana_k

Tarta cu branza si spanac

Faina se amesteca cu drojdia, apa calduta, apoi se aduaga sarea si uleiul. Se framanta aluatul si se lasa la odihnit. Intre timp se pune o oala cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2017, 20:59
Si eu ma gandeam la ei,dar sa treaca postul
la 18.12.2017, 21:01
Foarte buni!
la 18.12.2017, 21:06
Buni, vor fi și mai buni după post!
la 18.12.2017, 21:06
Mulțumesc, Cristinuța!
la 18.12.2017, 21:10
Wow,da,da,da,ma servesc si io

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking