Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
18 Dec 2017 | 4243 vizualizari
Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

Ador genul de covrigei sau biscuiți sărați, îmi plac mai mult decât cei dulci, iar cum în perioada aceasta am dispus și de niște jumări, am preparat  acești covrigei cu jumări și chimen, ușor picanți și crocanți. Merg de minune printre aperitivele unei mese, sau sunt chiar perfecți de luat la pachet, de ronțăit în fața PC-ului sau TV-ului.  

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 250 g pastă de jumări
  • 150 g iaurt cremos
  • 550 g făină
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • un praf piper
  • un praf sare
  • semințe de chimen
  • un vârf cuțit bicarbonat
  • 1 plic praf de copt(10 g)

Mod de preparare

Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate.

Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care vom unge covrigeii înainte de coacere.

Peste ouăle din bol adăugăm condimentele( mai puțin semințele de chimen) și le amestecăm.

Adăugăm, apoi, iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul, pasta de jumări și omogenizăm compoziția, apoi încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Frământăm un aluat elastic, nu prea ferm, dar nelipicios.

Adăugăm făină atât cât aluatul să devină omogen și nelipicios, nu trebuie să fie un aluat ferm ca de pâine.

Acoperim aluatul cu o folie și îl dăm la frigider pentru o oră, sau urmărim până se întărește ușor.

După acest interval de timp, împărțim aluatul în două părți.

O parte o lăsăm în continuare la frigider, iar cealaltă parte o întindem într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime și decupăm covrigeii, cu forma specială.

Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu câțiva stropi de lapte sau apă și un praf de sare și presărăm semițe de chimen peste ei.

Coacem covrigeii cu jumări și chimen pentru 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos și devin ușor crocanți.

După ce scoatem prima rundă de covrigei din cuptor, întindem și a doua foaie de aluat și decupăm restul de covrigei, apoi îi coacem ca și pe primii.

Sunt foarte buni acești covrigei cu jumări și chimen, atât calzi, cât și reci, alături de un ceai sau un iaurt, dar pot fi strecurați și printre aperitivele unei mese de sărbătoare.

Se pot condimenta după gustul fiecăruia, mie îmi plac în mod deosebit cu chimen și nucșoară.

Să vă fie de folos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei cu jumari si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv crema de branza cu somon

Postat de gurita_ta2005

Aperitiv crema de branza cu somon

Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu salam si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Ciuperci umplute cu salam si cascaval

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ciupercile se spala, iar coditele se toaca. Salamul se taie cubulete. Ceapa, coditele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2017, 20:59
Si eu ma gandeam la ei,dar sa treaca postul
la 18.12.2017, 21:01
Foarte buni!
la 18.12.2017, 21:06
Buni, vor fi și mai buni după post!
la 18.12.2017, 21:06
Mulțumesc, Cristinuța!
la 18.12.2017, 21:10
Wow,da,da,da,ma servesc si io

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking