Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
25 Ian 2018 | 3064 vizualizari
Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac

Un aperitiv gustos si care arata tare bine pe farfurie singur sau alaturi de alte aperitive. Candva a avut laura ceva chec cu spanac si crema de branza pe care a presarat fistic. Mi-a ramas aspectul intiparit in minte si am zis ca trebuie sa fac ceva asemanator cu o ocazie speciala.   

Ingrediente

  • Blat aperitiv
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 130-150 gr faina
  • 90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa )
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr somon afumat
  • marar verde
  • sare
  • piper alb
  • 2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
  • Extra:
  • 50 gr fistic , migdale
  • sau 2 linguri seminte susan
  • sau marar verde tocat
  • sau boia de ardei

Mod de preparare

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.

O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt.

Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine. Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt. Omogenizam bine.

Turnam in tava pregatita si nivelam. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.

Cand este copt aluatul, il scoatem si il lasam sa se raceasca bine. Cand se poate lucra cu el, este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.

 Pana cand se raceste foarte bine, pregatim crema de branza.

Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.

Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.

Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine, gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.

Se poate adauga boia.  

Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.

Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier, fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Postat de RuxyRux

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat

Postat de katty

Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat

Pregatim rulada. Dezghetam spanacul si il scurgem bine. Daca vrem o consistenta uniforma, putem sa il mixam. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare si cand acestea se tin bine adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2018, 14:06
la 25.01.2018, 14:14
la 25.01.2018, 14:24
la 25.01.2018, 14:35
la 25.01.2018, 16:44

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking