Ingrediente
- 1 avocado
- 1 cutie de branza crema cu verdeturi
- 1 cutie de Fagaras
- 100 g file de somon afumat
- 2-3 frunze de ceapa verde
- sare
- 1 lingura ulei de masline
- zeama de lamaie
Mod de preparare
Taiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete.
Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina sare si amestecam bine torul .
Fagarasul si crema de branza cu verdeturi se mixeaza bine, apoi se amesteca cu ceapa tocata marunt. Daca este cazul, completam gustul de sare.
Somonul se taie in bucati mici.
Se asambleaza aperitivul in straturi, folosindu-ne de forme speciale . Eu am folosit formele cilindrice de la revista Pasticeria .
Asezam cilindrul pe o farfurioara/ platou si punem in interior cubulete de avocado. Nivelam, apoi asezam peste avocado 1-2 linguri cu crema de braza si ceapa, apoi bucatele de somon afumat. Tasam usor , apoi scoatem cu grija cilindrul .
Decoram cu frunze de patrunjel si stropim preparatul cu zeama de lamaie .
Este excelent pentru masa de Revelion si nu numai.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|