Ingrediente
- 2 conserve de 160 g de ton natur
- 4 oua
- 1 varf de zahar
- 1 ceapa alba
- 1 conserva de pulpa de rosii -400 g
- 50 ml de vin alb
- 6-7 linguri de pesmet
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- cimbru uscat
- sare, piper
- busuioc proaspat
Mod de preparare
Intr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt.
Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze.
Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat.
Amestecati si gatiti timp de 10 minute.
Lasati sa se raceasca.
Intr-un castron bateti ouale intregi cu un varf de sare, adaugati tonul maruntit, sare si piper si amestecati.
Adaugati compozitia cu rosii, 4 linguri de pesmet si amestecati.
Turnati intr-o tava adanca unsa sau in forme individuale.
Coaceti in cuptorul incalzit la 180°C, timp de 40 de minute (30 de minute pentru portiile individuale).
Decorati cu busuioc proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ton si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|