Aperitiv de fite cu branza Camembert

Postat de Mutulica in Aperitive / Garnituri
12 Noi 2016 | 4237 vizualizari
Aperitiv de fite cu branza Camembert

Reteta de mancat macar o data numai de catre cei care stau bine cu fierea. Prefer sa mananc orice macar o data chiar daca vomit pe urma decat sa renunt la o mancare renumita fara sa-i stiu gustul, dar branza Camembert miroase ca sosetele nespalate si instantaneu mi-a sarit nevasta-n cap: ai dat banii pe prostii, d-aia era si la reducere!

Ingrediente

  • Branza Camembert
  • dulceata de zmeura
  • dulceata de ardei iute
  • paine prajita, calda

Mod de preparare

Pana si specialistii lasa la latitudinea consumatorilor mancatul cojii groase de deasupra(cea mai puturoasa, ba chiar o interzic in anumite cazuri, ca la branza luata de mine. Nu va faceti griji, coaja aia groasa pute ingrozitor, dar nu va omoara si, daca sunteti ca mine, decat sa aruncati ceva scump pe care l-ati platit, mai bine sa rada de voi lumea rea si invidioasa! Puteti sa spuneti ca acea coaja recomandata a fi aruncata are cele mai multe bacterii panaceu universal pentru sanatate, dar e buna doar pentru cei alesi, pe care-i si desteapta!

 Dupa ce am dres putoarea cu dulceata de zmeura si dulceata de ardei iute, mirosul persista nealterat si parea sa ma stimuleze sa mananc cat mai repede. Asocierile de dulce, iute si branza grasa puturoasa (cu aroma de mar, asta spun specialistii, insa eu nu am gasit nici macar o urma de coaja, o samanta de mar macar!)  fac acest aperitiv surprinzator de gustos.Daca incercati sa mancati cu un cleste agatat de nas, cred ca terminati cutia!

Va doresc pofta buna si nas infundat!

......................................................

Si cand stiu ca bucatarul lui Jacques Yves Cousteau i-a aruncat in Dunare putina lui Radu Anton Roman cu bunatate de branza romaneasca...

Cochon arogant!...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv de fite cu branza Camembert" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec aperitiv cu spanac si sofran

Postat de mihaelar63

Chec aperitiv  cu spanac si sofran

  Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .    Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .   Trei oua se bat...

Citeste continuarea

Aperitiv porumb in crusta de sunculita

Postat de merisor67

Aperitiv porumb in crusta de sunculita

Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece. Le rupem vârfurile că sunt inestetice. Îi așezăm într-o oală încăpătoare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2016, 19:47
Mie imi place branza camembert! Am folosit-o si cu preparate sarate si dulci, e la fel de buna! Aroma de mar nu-mi dau seama pe unde e, nici n-am stiut, nici n-au simtit ))
la 12.11.2016, 20:00
Saru-mana
,Licurici!
la 12.11.2016, 20:48
Dragul meu, mie chiar mi-a placut gustul ! A fost mult pana m-am hotarat )))
la 12.11.2016, 21:01
Ador bucătăria franceză când vine vorba de brânzeturi. E un pas si asta, ca ai incercat... Îmi permit să-ți dau un sfat sau poți să-i ceri Cătălinei si mai multe, sigur e cea mai în măsură. E cam greu, la noi, să găsești o brânză bună camembert, care să se topească frumos si sa aibe si un gust bun. Chiar si cele de la Lidl nu sunt de o calitate buna. Poți să încerci brânză camembert cu fructe: pere, struguri, pepene galben, merge foarte bine sau cu dulceață de ardei iute si usturoi copt. Îți garantez ca atunci când găsești o brânză de calitate f buna ai să i cepi să-i dai de gust...
la 12.11.2016, 21:14
Mersi de curaj , draga!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking