Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Postat de gicuta69 in Aperitive / Garnituri
21 Mai 2015 | 23834 vizualizari
Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Ingrediente

  • 800 g ficatei de pui
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 400 g aluat foietaj
  • 5 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 1/2 buc. ardei rosu si verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute (optional)
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza.

Spalam pieptul de pui si il  punem la fiert in apa cu putina sare. Il lasam la fiert circa 15 -20 minute. Indepartam spuma care se formeaza.

Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.
Cand se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar jumatate ii taiem cubulete.

Ceapa, usturoiul si ardeiul le tocam marunt, la cutit.

Punem untul intr-o cratita, iar cand se incinge adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul, si le lasam la calit 5-10 minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Cand se racesc amestecam cu ficateii si pieptul de pui, adaugam cele 5 oua batute bine, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.

Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul si se asaza intr-o tava (eu am folosit un vas termorezistent de 23x13x7 cm). Se lasa marginile mai mari, sa atarne peste marginile tavii. Se asaza jumatate din compozitia de carne si ficatei , se pun ouale fierte, taiate cubulete si se acopera cu restul de amestec. Marginile de aluat se taie fasii de 1 cm latime si se aduc una peste cealalta deasupra. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul incalzit, pentru o ora, la foc mediu. Cand se raceste, se feliaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de autodiag

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...

Citeste continuarea

Covridog

Postat de lucy2002

Covridog

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2015, 13:23
Tare bun e!
la 21.05.2015, 13:25
foarte bun
la 21.05.2015, 13:25
bun bun
la 21.05.2015, 13:38
Bun
la 21.05.2015, 13:43
Minunat!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking