Aperitiv floricele cu cașcaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
14 Iun 2017 | 10185 vizualizari
Aperitiv floricele cu cașcaval

O rețetă pe care n-am mai făcut-o de mai mult de 30 ani... Pe vremea aceea, aceste floricele cu cașcaval îi plăceau foarte mult băiatului meu cel mare. Am găsit, zilele trecute, forma pentru floricele și m-am gândit să pun în aplicare o rețetă uitată de mult timp. Așa că a trebuit să mi-o amintesc... Pe vremuri erau și forme de steluțe de umplut cu cașcaval, sau cu alte tipuri de brânză. Din ingredientele acestea ies aproximativ 30 de floricele.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 250 grame făină albă
  • 250 ml lapte
  • ulei pentru prăjit floricelele
  • sare
  • 200 grame cașcaval răzuit
  • măsline/roșii/gogoșari pentru decor

Mod de preparare

Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite.

Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică, tot cu un diametru redus, atât cât să cuprindă forma pentru floricele (care trebuie să se scufunde integral în ulei).

Se încinge uleiul, se ține forma pentru floricele 1-2 minute în uleiul încins, apoi se introduce în vasul în care este compoziția, dar numai până la marginea superioară a petalelor de floare, să nu o depășească.

Compoziția se va prinde pe formă și imediat se introduce forma, cu această compoziție pe ea, în uleiul încins. Veți vedea că în jurul formei se va forma floarea. Se ține forma cu floarea în uleiul încins până începe să se rumenească puțin, apoi se scoate afară și se lasă într-o farfurie cu hârtie aborbantă, pentru a scăpa de surplusul de ulei.

La fel se procedează în continuare, până se epuizează toată compoziția.

Cașcavalul se dă pe răzătoarea fină. Cine vrea, poate folosi și telemea.

Se ornează floricelele cu cașcavalul (sau telemeaua) răzuită și se decorează după cum dorește fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv floricele cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Platou rece aperitiv

Postat de Oana

Platou rece aperitiv

Se aseaza toate pe un platou rotund, ornand dupa imaginatie.

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2017, 20:58
Ce formă faină și ce frumoase ies floricelele!
la 14.06.2017, 20:59
Mulțumesc, Merișor! Cum am scris, n-am mai făcut așa ceva de vreo 30 de ani...
la 14.06.2017, 21:12
Wowwww. Super! N-am gustat și făcut niciodată. Așa că mai bine vin la tine și degust cu drag!
la 14.06.2017, 21:17
Ce frumoase sunt!
la 14.06.2017, 21:24
frumoase

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking