Ingrediente
- 2 ouă
- 250 grame făină albă
- 250 ml lapte
- ulei pentru prăjit floricelele
- sare
- 200 grame cașcaval răzuit
- măsline/roșii/gogoșari pentru decor
Mod de preparare
Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite.
Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică, tot cu un diametru redus, atât cât să cuprindă forma pentru floricele (care trebuie să se scufunde integral în ulei).
Se încinge uleiul, se ține forma pentru floricele 1-2 minute în uleiul încins, apoi se introduce în vasul în care este compoziția, dar numai până la marginea superioară a petalelor de floare, să nu o depășească.
Compoziția se va prinde pe formă și imediat se introduce forma, cu această compoziție pe ea, în uleiul încins. Veți vedea că în jurul formei se va forma floarea. Se ține forma cu floarea în uleiul încins până începe să se rumenească puțin, apoi se scoate afară și se lasă într-o farfurie cu hârtie aborbantă, pentru a scăpa de surplusul de ulei.
La fel se procedează în continuare, până se epuizează toată compoziția.
Cașcavalul se dă pe răzătoarea fină. Cine vrea, poate folosi și telemea.
Se ornează floricelele cu cașcavalul (sau telemeaua) răzuită și se decorează după cum dorește fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv floricele cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|