Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
5 Noi 2018 | 5303 vizualizari
Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval

În weekend am pregătit pentru ai mei o gustare rapidă din aluat foietaj cu rondele de cabanos, ouă, iar pe unele am pus ciuperci.

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj,
  • 1 cârnat cabanos,
  • 2 ouă,
  • Un praf de sare,
  • Câteva ciuperci proaspete,
  • Caşcaval ras, după plac

Mod de preparare

 

 

Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.

Se decupează sfere din foaia de aluat: unele mai mari pentru bază, altele la fel de mari dar se vor găuri în mijloc cu un păhărel, pentru a le scoate marginea şi a le lipi peste celelalte sfere. Nu uitaţi să ungeţi cu puţin ou înainte şi să presaţi bine marginile, ca să nu curgă în tavă.

Se adaugă pe fiecare sferă rondele de cârnăciori şi se umple cu o linguriţă-două din ouăle bătute cu un praf de sare. Puteţi folosi cârnaţi picanţi, dacă vreţi, sunt o gustare bună de după amiază.

Pe unele am pus şi ciuperci proaspete, curăţate, tocate şi rumenite un pic într-o tigaie, fără ulei, fără sare (pentru că am pus sare în ouă).

Se mai ung un pic cu ou şi se ornează cu caşcaval.

Se aşază apoi într-o tavă cu hârtie de copt şi se dau cuptor cam 25 de minute sau până se rumenesc, la foc mic, pentru ca aluatul să nu rămână crud în mijloc. Veţi vedea că se vor umfla mult.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: 25 min

Porţii: 15 bucăţi

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/foietaj-cu-carnati-oua-si-cascaval.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata

Postat de privatelaura

Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata

Drojdia proaspătă se faramiteaza într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne...

Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Postat de oanapl

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2018, 15:24
la 05.11.2018, 15:36
Îmi plac mult foietajele...!
la 05.11.2018, 15:59
la 05.11.2018, 16:29
la 05.11.2018, 17:09

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking