Ingrediente
- 4 felii de pâine toast
- 2 ouă
- 100 grame de susan
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit friganelele
Mod de preparare
Feliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe.
Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce.
Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate, apoi prin susan, după care se prăjesc ușor (se rumenesc) pe toate părțile, la foc mic, în uleiul încins în prealabil.
Se iau friganelele prăjite cu paleta și se depun pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.
Se servesc calde, ca aperitiv, cu diferite salate, sau la supa-cremă, în loc de crutoane. Sunt bune și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv friganele cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|