Ingrediente
- 15 grisine lungi
- 15 felii subtiri de bacon crud-uscat
- 15 felii subtiri de sunca Padurea Neagra
Mod de preparare
Alegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte.
Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet.
Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la un capat al acesteia.
Nu o rulam foarte strans, pentru a nu se strange prea mult peste grisina, in timpul coacerii.
Continuam cu felia de bacon, urmarind sa lasam o portiune de 2-3 cm libera la capatul grisinei.
Fiind grisinele mult mai lungi decat feliile de bacon, am pus cate o felie de bacon si una de sunca la fiecare grisina.
Asezam grisinele invelite in bacon si sunculita, in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru 5-6 minute, la 220 de grade.
Setam o temperatura mare pentru a se usca rapid feliile de bacon pe grisine, iar grisinele să nu apuce să se imbibe cu lichidul lasat de carne.
Noua ne-au placut, sunt bune de rontait in fata laptopurilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv grisine in manta de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|