Aperitiv grisine in manta de bacon

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
7 Ian 2018 | 7688 vizualizari
Aperitiv grisine in manta de bacon

A preparat Meri mai demult niste grisine in manta de bacon cu dovlecel si tare mult ne-a placut. Cum dovlecel n-am avut, eu le-am preparat mai simple, doar in bacon, dar tot bune au iesit. Se fac rapid, sunt crocante si sunt bune de servit ca aperitiv.

Ingrediente

  • 15 grisine lungi
  • 15 felii subtiri de bacon crud-uscat
  • 15 felii subtiri de sunca Padurea Neagra

Mod de preparare

Alegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte.

Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet.

Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la un capat al acesteia.

Nu o rulam foarte strans, pentru a nu se strange prea mult peste grisina, in timpul coacerii.

Continuam cu felia de bacon, urmarind sa lasam o portiune de 2-3 cm libera la capatul grisinei.

Fiind grisinele mult mai lungi decat feliile de bacon, am pus cate o felie de bacon si una de sunca la fiecare grisina.

Asezam grisinele invelite in bacon si sunculita, in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 5-6 minute, la 220 de grade.

Setam o temperatura mare pentru a se usca rapid feliile de bacon pe grisine, iar grisinele să nu apuce să se imbibe cu lichidul lasat de carne.

Noua ne-au placut, sunt bune de rontait in fata laptopurilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv grisine in manta de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de aalliinnaa07

Ciuperci umplute la cuptor

Curatam ciupercile de pielita si desprindem coditele.Spalam ciupercile si coditele si le punem la scurs pe un prosop de hartie. Coditele de la ciuperci se taie marunt, la fel si usturoiul,...

Citeste continuarea

Drob din vinete

Postat de panacris

Drob din vinete

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2018, 11:49
la 07.01.2018, 11:51
la 07.01.2018, 12:03
Bune de-o rontaiala
la 07.01.2018, 12:12
Ce bune-s de rontait!
la 07.01.2018, 12:54

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking