Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
25 Mai 2018 | 4360 vizualizari
Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel

Aceste Grisine în mantou de jambon cu dovlecel sunt bune de preparat atunci când stai la o șuetă cu prietenii. Am văzut deseori pe platouri, pe la diverse petreceri, grisine învelite în jambon, sau șunculiță și m-am gândit să le testez și eu. Le-am adăugat și niște felii subțiri de dovlecel să mai diminueze din gustul sărat al jambonului. Au ieșit tare bune și se pot încadra perfect la rețete pentru  "Picnicul Bucătărașilor"!

Ingrediente

  • 8 grisine
  • 16 felii subțiri de jambon
  • 8 felii subțiri de dovlecel
  • puțină cremă de brânză
  • chimen

Mod de preparare

Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon.

Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat.

Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul destul de sărat și interesul este să mai diminuăm din gustul sărat.

Alegem grisine lungi, nerupte și crocante.

Ungem feliile de jambon cu puțină cremă de brânză, presărăm chimen, așezăm feliile de dovlecel temperate, peste ele, le mai ungem cu foarte puțină cremă de brânză și mai presăram chimen, apoi le rulăm împreună pe grisine, lăsând un capăt mai liber.

Așezăm delicioasele grisine în mantou de jambon cu dovlecel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru maxim 5 minute.

Nu le lăsăm mult în cuptor pentru a nu se înmuia de la zeama dovlecelului, doar atât cât jambonul să se rumenească și să se strângă ușor în jurul grisinelor.

Nu exagerăm nici cu cantitatea de brânză, tot pentru a nu se înmuia grisinele.

Sunt tare bune, mai ales servite cu legume proaspete, dar și simple, servite în fața televizorului, sau a PC-ului, dar sunt bune și de luat la picnic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Turtiţe din ouă cu mazăre şi ceapă verde

Postat de simonacallas

Turtiţe din ouă cu mazăre şi ceapă verde

Am pus în blender ouăle, brânza, uleiul, făina şi le-am mixat bine, până când am obţinut un amestec omogen şi cremos, de consistenţă asemănătoare cu aluatul de...

Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu branzeturi

Postat de simona72

Aperitiv quiche cu branzeturi

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti, puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2018, 10:59
Vreau si eu!
la 25.05.2018, 11:03
Te aștept!
la 25.05.2018, 11:05
Ce fain!
la 25.05.2018, 11:24
la 25.05.2018, 11:41
Ce bune trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking