Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 100 g branza de burduf
- 50 g cascaval
- 2 oua
- sare, piper
- 4 lg pline cu varf de faina alba
- 1 lgt praf de copt
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se adauga ouale, branza, cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici, sare si piper. Se amesteca totul, eventual se framanata cu mana pentru o mai buna omogenizare.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca din nou pana se incorporeaza toata faina. Cu mainile usor umede se formeaza bilute, cam cat o nuca mai mare apoi se trec prin pesmet.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins la foc iute. Cand este bine infierbantat, se adauga crochetele si se reduce usot focul. Se intorc pe partea cealalta pentru a se praji peste tot apoi se scot pe o farfurie cu servetele de hartie pentru a trage surplusul de ulei.
Se pot servi ca atare sau alaturi de o salata sau de orice altceva preferati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv crochete din cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|