Ingrediente
- 2 bucati de avocado coapte
- 1 lime
- 1 catel de de usturoi
- 1/2 ceapa rosie
- ardei iute (in functie de cat de picant mancati)
- 1 varf de cutit de Chimion
- putin ulei de masline extravirgin
- 1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
- 1/2 legatura de coriandru si sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un castron.
Stropeste-l cu fresh de lime pentru a preveni oxidarea.
Scoate vena din mijlocul catelului de usturoi – aceasta se numeste inima, si dimensiunea sa este data de vechimea usturoiului – este cea care provoaca arsuri stomacale. Intre timp taie ceapa, si ardeiul si adauga-le peste avocado in castron.
Pune ulei de masline, chimion, coriandru proaspat sare si piper si blendeaza totul.
La sfarsit, indeparteaza miezul rosiei si tai-o cubulete mici. Amesteca rosiile in compozitie cu ajutorul unei linguri si decoreaza cu coriandru proaspat si ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Guacamole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|