Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
24 Feb 2020 | 4098 vizualizari
Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

  Un aperitiv sățios și de mare succes! Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

Ingrediente

  • praz 1 bucată,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • măsline fără sâmburi feliate cca. 300 g,
  • ciuperci de pădure marinate 1 borcan,
  • capere marinate 1 borccănel cca. 100 g,
  • piept de pui 1 bucată de cca. 300 g,
  • ou de gâscă 2 bucăți,
  • pesmet 3 linguri,
  • făină albă cca. 5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Mod de preparare

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se ca să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și pipetu de pui tocat/măcinat mărunt, lăsându-se la gătit încă 5  minute la foc mediu, neacoperit.

După ce s-a răcit amestecul de carne și vegetale se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează.

Între timp ouăle de gâscă se bat energic cu făina și praful de copt. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele, la final adăugați și caperele scurse de lichid.

Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf sau un vas termorezistent, și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Postat de gaby_d

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la...

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2020, 18:31
Gugu asta se da la vegetale si la puicute ?
la 24.02.2020, 18:38
la 24.02.2020, 18:39
Nu știu cum sunt caperele, dar puiul și vegetalele sunt pe placul meu...!
la 24.02.2020, 18:45
Foarte frumos a iesit
la 24.02.2020, 19:00

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking