Ingrediente
- Humus reteta
- 900 g naut fiert (produs finit)
- 7 catei de usturoi copt
- 1 lingurita rasa de curry verde pudra
- chimion dupa gust
- 100 ml tahini (pasta de susan)
- 50 ml ulei de masline extravirgin, calitativ
- un varf de cutit de piper alb
- 40 ml fresh de lamaie
- sare dupa gust
- cateva cuburi de gheata
Pentru decor:
- putina boia
- cateva frunzulite de coriandru sau menta
- putin ulei de masline
Mod de preparare
Humus reteta
Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele.
Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva.
Pentru inceput, va trebui sa treci boabele de naut printr-o sita, folosindu-te de o lingura. Faci acest lucru pentru scoate teaca ce inveleste fiecare bob de naut in parte.
Daca ti se pare dificil sa treci boabele de naut prin sita, atunci le poti curata clasic.
Pune apoi pasta obtinuta intr-un blender.
Adauga apoi putina apa din cea in care a fiert nautul si incepe sa blendezi.
Urmeaza usturoiul copt, uleiul de masline si pasta de susan. Blendeaza in continuare. Nu pune foarte multa pasta de susan pentru ca va deveni amar.
Mai departe pune fresh-ul de lamaie, chimionul, curry verde, sare si piper alb. La sfarsit, adauga cateva cuburi de gheata, blendand continuu, bineinteles. Adaugi gheata pentru ca humusul sa aiba o consistenta aerata, pufoasa.
Se serveste cu lipie Libaneza si crede-ma pe cuvant ca este foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv- Humus reteta cu tahini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|