Pogaci cu jumari

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
22 Dec 2015 | 3842 vizualizari
Pogaci cu jumari

O reteta care imi este draga si care in perioada de iarna se pregateste destul de des .    

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 200 ml smantana
  • 100 ml zer sau lapte
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri jumari macinate pt aluat +4 linguri de jumari pentru uns foile
  • 1 lingura untura
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua pentru aluat +1 pentru uns
  • Optional : chimen, susan

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute .

Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri de jumari , untura , ouale batute usor cu furculita si la final zerul cu drojdia . Framantam un aluat dens si nelipicos si lasam la loc caldut sa creasca cam o ora . Trebuie sa creasca bine. Daca in incapere nu este cald se poate pune 40 gr drojdie.

Cand a crescut impartim aluatul in doua partie egale. Intindem prima parte , o ungem cu jumari (1 lingura ar trebui sa fie de ajuns , dar depinde de marimea aluatului) si o impaturim aducand marginile una peste alta. Lasam sa stea 15 minute . Pana cand prima parte se odihneste intindem ce-a de-a doua .

Dupa 15 minute intindem din nou prima parte si ungem din nou cu o lingura de jumari, impachetam din nou si lasam sa se odihneasca.

Procedam la fel si cu cealalta parte.

Pregatim tavile cu foaie de copt .

Intindem primul aluat si taiem rotunde sau cu orice alta forma doriti . asezam pe tava cu putin loc intre ele , acoperim cu un prosop si lasam sa stea putin .

Intindem si taiem pana cand terminam tot aluatul .

Ungem fiecare bucata cu oua  si impungem usor cu furculita de cateva ori.

Dam tavile la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc usor.

Se poate presara deasupra chimen, susan sau seminte de floarea soarelui . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Pogaci cu jumari

Postat de MotanLaOale

Pogaci cu jumari

Se trec   jumarile prin masina de tocat si se lasa la loc caldut. Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se dilueaza cu 150m lapte caldut, se amesteca cu 4...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 22.12.2015, 09:24
la 22.12.2015, 09:26
bune bune
la 22.12.2015, 09:27
Foarte bune! Am vrut sa fac dar nu mai am timp! Servesc de la tine
la 22.12.2015, 09:29
Simona , te rog
la 22.12.2015, 09:37
Am si eu ceva cu jumari in prelucrare acum Faine ti-au iesit!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking