Ingrediente
- cca.500 g faina
- 1 pachet margarina
- 200 ml smantana
- 200 g branza oaie
- 1 ou,
- sare grunjoasa
- chimen
Mod de preparare
Se framanta un aluat elastic din faina, margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider
Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul batut, se presara chimen si sare grunjoasa, apoi se decupeaza cu o forma inimiare care se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se dau la copt in cuptorul incalzit, la foc potrivit, cca.25-30 minute, pana ce se rumenesc usor.
Se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se servesc dupa ce s-au racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv inimioare cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|