Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta din comert
- 300 gr telemea de oi
- 250 gr branza de burduf
- 250 ml lapte
- 1 iaurt mare cremos de la Pilos
- ulei pentru uns foile
- 200 gr emmentaler ras
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet.
Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul.
Ungem o foaie de placinta cu 2 linguri de ulei, apoi lipim o alta peste ea.
Punem doua - trei linguri de umplutura de branza, o intindem cu lingura in strat de o palma latime pe lungimea foii, apoi rulam strans foaia si o asezam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Procedam la fel si cu restul foilor si a compozitiei si umplem intreaga tava formand o spirala.
Turnam laptele in tava peste foile rulate.
Dam branza emmentaler pe razatoare, apoi o repartizam pe toata suprafata placintei.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste frumos si capata o crusta aurie.
Scoatem placinta din cuptor, apoi din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca.
Portionam si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv invartita cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|