Aperitiv invartita cu branza sarata

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
24 Iun 2018 | 4535 vizualizari
Aperitiv invartita cu branza sarata

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 300 gr telemea de oi
  • 250 gr branza de burduf
  • 250 ml lapte
  • 1 iaurt mare cremos de la Pilos
  • ulei pentru uns foile
  • 200 gr emmentaler ras

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet.

Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul.

Ungem o foaie de placinta cu 2 linguri de ulei, apoi lipim o alta peste ea.

Punem doua - trei linguri de umplutura de branza, o intindem cu lingura in strat de o palma latime pe lungimea foii, apoi rulam strans foaia si o asezam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel si cu restul foilor si a compozitiei si umplem intreaga tava formand o spirala.

Turnam laptele in tava peste foile rulate.

Dam branza emmentaler pe razatoare, apoi o repartizam pe toata suprafata placintei.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste frumos si capata o crusta aurie.

Scoatem placinta din cuptor, apoi din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv invartita cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

Postat de mirela0911

Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

Aluatul:  Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina,...

Citeste continuarea

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de rocsi_1612

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2018, 18:05
la 25.06.2018, 18:10
Ce bunătate!
la 25.06.2018, 18:50
la 25.06.2018, 19:10
super bun
la 25.06.2018, 19:20
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking