Tarta aperitiv cu masline

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
12 Feb 2017 | 4148 vizualizari
Tarta aperitiv cu masline

O bunatate!

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 325 gr faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri smantana

Umplutura:

  • 500 gr branza sarata cremoasa( telemea)
  • 200 gr smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 cana masline

Mod de preparare

Untul rece taiat cubulete, se amesteca cu faina cernuta cu oul, cu smantana, praful de sare, faina si praful de copt si se framanta aluatul, apoi se infoliaza si se tine la rece 30 de minute.

Intre timp, se prepara umplutura, se mixeaza branza cu smantana cu ouale si faina.

Aluatul se intinde pe o suprafata infainata, eu de regula, il intind direct pe foaia de copt, apoi il transfer cu tot cu pergament pe tava de copt.

Am pus deasupra umplutura, am nivelat cu o spatula si am asezat maslinele (eu le-am pus cu tot cu samburi)

Am copt tarta 40 de minute, la 200 de grade C.

Tarta se lasa la racit si apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv quiche cu legume

Postat de rocsi_1612

Aperitiv quiche cu legume

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata si legume

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2017, 19:47
Nuuuu
la 12.02.2017, 19:48
Bunaciune!
la 12.02.2017, 19:48
Nu ceee? )
la 12.02.2017, 19:48
Cred ca as gusta un pic....
la 12.02.2017, 19:49
Bunaciune Medi scumpo! Pe racoare ) Pupici!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking