Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Postat de Meea in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2017 | 2967 vizualizari
Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Este luni și m-am gândit să vă mai împrietenesc cu această săptămână, arătându-vă o nouă rețetă de vis! V-am întrebat pe instagram ce ați dori să vă prezint săptămâna aceasta: o rețetă speciala de macaroane sau de prăjiturele? Mă tot gândeam care rețetă ar fi mai potrivită, dar nu m-am putut hotărî deloc. Voi ați votat rețeta cu macaroane, iar eu n-am putut să fiu mai fericită haha:)). N-am prea știut cum să traduc titlul acestei rețete (MAC AND CHEESE STICKS), dar este vorba despre macaroane cu sos cremos de cașcaval, tăvălite prin făină, ou și pesmet. O nebunie, nu? Știam că o să vă placă! Atât pentru astăzi, vă urez o săptămână frumoasă și cu multă inspirație!
*Puteți să serviți batoanele cu sos de roșii,simple, calde sau chiar și reci sunt delicioase.

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 120 g mozzarella
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • făină
  • pesmet

Mod de preparare

        Preparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și restul de lapte și amestecam energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm amestecul să fiarbă, condimentam cu sare și piper și punem apoi mozzarella.

          Amestecăm continuu, până când s-a topit cașcavalul.
          Turnăm macaroanele fierte și strecurate peste sos.
          În tava tapetată cu hârtie de copt, întindem macaroanele si le presăm ușor.

           Dăm tava la congelator pentru 2 ore.
          Scoatem tava din congelator și tăiem batoanele.Trecem batoanele prin făină, ouăle bătute și pesmet. Umplem un vas pe sfert cu ulei și când acesta s-a încins, rumenim batoanele. Le lăsăm la scurs pe o tavă cu șervet.

    Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Postat de RuxyRux

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci...

Citeste continuarea

Aluat fraged pentru tarte aperitiv

Postat de Ina

Aluat fraged pentru tarte aperitiv

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat.  Obtinem o bila de aluat pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2017, 20:22
la 24.04.2017, 20:39
la 24.04.2017, 21:05
Ce idee faina! Cred ca este ceva tare bun!
la 24.04.2017, 21:07
la 24.04.2017, 21:33
super faina ideea!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking