Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Postat de Meea in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2017 | 2967 vizualizari
Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Este luni și m-am gândit să vă mai împrietenesc cu această săptămână, arătându-vă o nouă rețetă de vis! V-am întrebat pe instagram ce ați dori să vă prezint săptămâna aceasta: o rețetă speciala de macaroane sau de prăjiturele? Mă tot gândeam care rețetă ar fi mai potrivită, dar nu m-am putut hotărî deloc. Voi ați votat rețeta cu macaroane, iar eu n-am putut să fiu mai fericită haha:)). N-am prea știut cum să traduc titlul acestei rețete (MAC AND CHEESE STICKS), dar este vorba despre macaroane cu sos cremos de cașcaval, tăvălite prin făină, ou și pesmet. O nebunie, nu? Știam că o să vă placă! Atât pentru astăzi, vă urez o săptămână frumoasă și cu multă inspirație!
*Puteți să serviți batoanele cu sos de roșii,simple, calde sau chiar și reci sunt delicioase.

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 120 g mozzarella
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • făină
  • pesmet

Mod de preparare

        Preparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și restul de lapte și amestecam energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm amestecul să fiarbă, condimentam cu sare și piper și punem apoi mozzarella.

          Amestecăm continuu, până când s-a topit cașcavalul.
          Turnăm macaroanele fierte și strecurate peste sos.
          În tava tapetată cu hârtie de copt, întindem macaroanele si le presăm ușor.

           Dăm tava la congelator pentru 2 ore.
          Scoatem tava din congelator și tăiem batoanele.Trecem batoanele prin făină, ouăle bătute și pesmet. Umplem un vas pe sfert cu ulei și când acesta s-a încins, rumenim batoanele. Le lăsăm la scurs pe o tavă cu șervet.

    Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bulz dacic

Postat de rocsi_1612

Bulz dacic

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O...

Citeste continuarea

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Postat de gaby_d

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2017, 20:22
la 24.04.2017, 20:39
la 24.04.2017, 21:05
Ce idee faina! Cred ca este ceva tare bun!
la 24.04.2017, 21:07
la 24.04.2017, 21:33
super faina ideea!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking