Aperitiv melci din foietaj cu spanac si parmezan

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2017 | 3561 vizualizari
Aperitiv melci din foietaj cu spanac si parmezan

reteta pentru picnic

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • cca. 1 kg spanac proaspat
  • 2-3 linguri ulei de masnine
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 ou batut
  • parmezan ras

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape si se opareste in apa cu sare.

Se lasa la scurs, se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana se evapora apa, apoi oprim focul si adaugam pesmetul, amestecam sa se incorporeze uniform, lasam umplutura la racit.

Foietajul la temperatura camerei, se desface din ambalaj, se intinde pe masa de lucru, apoi intindem umplutura pe intreaga suprafata in strat egal.

Rulam foaia, apoi taiem melci de 1,5cm grosime, ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem usor alutul cu ou batut.

Radem parmezan peste melci, apoi dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Scoatem melcii rumeniti din cuptor, apoi mai radem pete ei parmezan din belsug.

Se servesc calzi sau reci, dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv melci din foietaj cu spanac si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pate vegetal de naut

Postat de caroline

Pate vegetal de naut

1.  Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.  2.  Rosiile uscate le scurgem bine de uleiul din conserva si le tocam marunt .  3.  Patrunjelul proaspat il...

Citeste continuarea

Omleta cu cartofi, branza si marar

Postat de Pungasa_Rogue

Omleta cu cartofi, branza si marar

Ouale se bat intr-un castron cu un praf de sare, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare si un fir de marar verde, spalat si tocat, si se amesteca. Cartofii fierti se curata de coaja, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2017, 21:35
Ce-mi placee !!!
la 13.05.2017, 22:06
Yummy!
la 13.05.2017, 22:33
la 13.05.2017, 22:40
Ce bine arata!
la 14.05.2017, 09:36
Delicioși!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking