Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
17 Mar 2019 | 3211 vizualizari
Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

Aproape in fiecare weekend ne delectam cu astfel de aperitive, simple, gustoase si cu ingrediente putine. Sunt foarte bune de servit in timp ce butonam telefoanele, laptopurile, sau cand ne uitam la televizor.

Ingrediente

  • 800 g aluat foietaj
  • 200 g felii subtiri de bacon crud-uscat
  • 2 linguri ketchup usor picant
  • chimen
  • susan
  • boia de ardei
  • chili
  • 1 ou

Mod de preparare

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el.

Desfacem foile de aluat si le ungem cu ketchup.

Presaram chimen, boia, susan sau chili peste ketchup, apoi asezam feliile de bacon una langa alta.

Cu un feliator de pizza, decupam foietajul pe langa feliile de bacon si le rulam nu foarte strans.

Aplatizam usor rulourile sa nu fie prea inalte si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distante de 2-3 cm unele fata de altele.

Ungem rulourile cu ou batut si presaram peste ele condimente.

Le dam la cuptorul preincalzit cu 10 minute inainte, la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau pana cand sunt frumos rumenite si foietajul copt.

Le servim calde sau reci, alaturi de un ceai bun, sau un iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Turnulețe din legume și brânză de burduf

Postat de panacris

Turnulețe din  legume și brânză de burduf

Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce...

Citeste continuarea

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Postat de rocsi_1612

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2019, 18:17
Delicioase gustari!
la 17.03.2019, 18:20
faini si buni
la 17.03.2019, 18:24
Foarte gustosi!
la 17.03.2019, 18:27
Chiar bune gustarile astea rapide! Ne incaieram pe ele ca ies putine
la 17.03.2019, 18:48
buni buni

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking